Na Nový rok by se měla jíst čočka ne proto, aby se nás držely peníze, ale proto, že je dobrá a zdravá a po celém tom svátkovém "obžerství" zapůsobí na vaše tělo více než blahodárně. Žádné tuky a cukry, ale spousta sacharidů, proteinů, kopec vitamínů B a železa. A pokud vám ze Silvestra zbyly nějaké bagety, zkuste chlebíčky s černou čočkou beluga!
ingredience
- 1 čerstvý sýr Almette
- kousek nivy, gorgonzoly, nebo jiného sýra s modrou plísní
- hrst černé čočky beluga
- špetka petržele
- 2 šalotky
- olej na smažení
- sůl
- bageta
postup
Čočku beluga uvařte do měkka v osolené vodě
Šalotky nakrájíme na půlkolečka a opečeme na oleji do křupava
Sýr Almette promícháme v misce s kouskem nastrouhaného sýra s modrou plísní a petrželkou
Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pomažeme sýrovou pomazánkou, posypeme uvařenou čočkou a ozdobíme opečenou šalotkou.