- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Grilovaný vepřový bůček na světlém pivu

Máte rádi dobře vypečený vepřový bůček z grilu? Zkuste si ho předem naložit do marinády ze světlého piva, medu, sojovky a česneku. Není to sice jídlo, které byste měli večeřet několikrát týdně, ale udělat si v grilovací sezóně jednou za čas radost něčím méně zdravím vaší figuře příliš neublíží.

ingredience



postup

  1. V misce smíchejte med, pivo a sojovou omáčku.

  2. Přidejte česnek nakrájený na plátky (nebo prolisovaný, pokud chcete výraznější chuť) a na kolečka nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku.

  3. Plátky bůčku lehce naklepejte, po obou stranách opepřete, naložte je do marinády a nechte odležet minimálně 2 hodiny, lépe přes noc.

  4. Marinovaný bůček pečte zvolna na otevřeném grilu, občas otočte a potřete marinádou. Servírujte dobře propečený s lehce křupavými okraji.

Pro lepší pocit můžete jako přílohu zkusit křupavý a výrazný Salát s pikantní zázvorovou zálivkou nebo neobvyklý, podzimně laděný Rukolový salát s černým jeřábem, případně si jít druhý den zaběhat.

Kdo nemá rád zeleninu, může bůček servírovat třeba s grilovanými plátky brambor a klasici předpokládám zůstanou u té načaté dvanáctky a krajíce chleba.