- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Karbanátky z pórku a bílých fazolí v tomatu

Neobyčejné obyčejné bezmasé jídlo. Bílým fazolím dodává chuť restovaný pórek a kremžská hořčice. Vegetariánské karbanátky můžete podávat tradičně s bramborem a okurkou, nebo fastfoodově v žemli jako hamburger!

ingredience



postup

  1. Fazole scedíme a rozmačkáme v míse mačkadlem na brambory. Zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme rozležet aby se strouhanka nasákla.

  2. Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a na troše oleje krátce orestujeme na pánvi, než změkne. Vmícháme do pasty z fazolí.

  3. Přidáme 2 nebo 3 lžíce kremžské hořčice a podle chuti sůl a pepř, vmícháme 1 celé vejce. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Správnou konzistenci máme ve chvíli, kdy jde fazolová hmota jednoduše tvarovat rukama.

  4. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a opékáme na oleji do zlatova.

  5. Podáváme s bramborami, nebo v žemli jako hamburger.