- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Rajská polévka s nudlemi

Dejte si rajskou polévku! A dejte si ji kdykoliv. Na rozdíl od jídel, která striktně vyžadují čerstvá rajčata a má tedy smysl je konzumovat pouze v sezóně, rajskou polévku můžete vařit celý rok. V létě svěží z čerstvých rajčat, dochucenou například čerstvou bazalkou, a v zimě klasickou voňavou a kořeněnou z rajčatového pyré nebo protlaku. S nudličkami. Nebo s písmenky!

ingredience



postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nemáme světlou, zlatavou jíšku.

  2. Za stálého míchání pomalu přilijeme vývar a přidáme oloupanou cibuli a všechno koření. Vmícháme rajčatové pyré a osolíme. Pokud je pyré hodně kyselé, můžeme přidat i trochu cukru. Vaříme asi 15 - 20 minut.

  3. Polévku scedíme, opět přivedeme k varu a přidáme polévkovou zavářku. Vaříme dokud přidaná těstovina nezměkne.

  4. Polévku podle chuti dosolíme a podáváme.