Pečená cizrna v kořeněné krustičce
Veganský recept
Fresh recept

Rychlá pečená cizrna v kořeněné krustičce

Pečená cizrna je skvělé mlsání jen tak k filmu, nebo křupání místo krutonků na salát. Výborná výplň do polévky, která vás tak rázem víc zasytí. A přitom ji budete mít hotovou za pár minut. Opečte si cizrnu. Nebudete litovat!

ingredience

  • 400 g vařené cizrny (1 plechovka)
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení
postup

  1. Otevřete plechovku s cizrnou, zceďte ji a nechte v cedníku okapat. Můžete ji také osušit papírovou utěrkou.

  2. V misce smíchejte mouku, sůl, pepř a červenou papriku.

  3. Okapanou cizrnu vsypte do mističky s moukou a kořením a promíchejte, aby se kuličky pořádně obalily směsí.

  4. V pánvi rozpalte trochu oleje, vsypte obalenou cizrnu a opékejte do zlata a křupava.

  5. Voiala! Servírujte dle chuti a nebo to prostě snězte jen tak!

datum vydání: 15. 10. 2017
autor: