Kuličky kořeněné cizrny smažené v pánvi jsou skvělé mlsání na večer k filmu, nebo ke skleničce vína. Smaženou cizrnu si také můžete nasypat na salát místo chlebových krutonů a vychutnat si krásné křupání. Poslouží i jako výborná výplň do polévky, která vás tak rázem víc zasytí. A přitom ji budete mít hotovou za pár minut. Stačí slít cizrnu z plechovky přes cedník, obalit kuličky ve směsi mouky a koření a hodit je do pánve. Osmažte si cizrnu. Nebudete litovat! Kdo má rád pikantní chuť, může pro správný říz přidat do obalovací směsi i trochu chilli.
ingredience
- 1 plechovka (nebo 240 g vařené cizrny)
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- olej na smažení
postup
Otevřete plechovku s cizrnou, zceďte ji a nechte v cedníku okapat. Můžete ji také osušit papírovou utěrkou. Pokud nemáte nebo nechcete používat cizrnu v plechovce, můžete si ji uvařit sami, ale pak už nebude recept tak rychlý. V takovém případě použijte asi 240 g cizrny (množství odpovídá jedné plechovce, kde je asi 240 g pevného podílu).
V misce smíchejte mouku, sůl, pepř a červenou papriku.
Odkapanou cizrnu nasypte do mističky s moukou a kořením a promíchejte, aby se kuličky pořádně obalily směsí.
V pánvi rozpalte trochu oleje, vsypte obalenou cizrnu a osmažte ji do zlata a křupava.
Voila! Servírujte dle chuti a nebo to prostě snězte jen tak!
Tip pro vás:
Make it hot!
Máte to rádi ostré? Přidejte do obalovací směsi trochu mletého chilli. A nebo nahraďte sladkou papriku (či její část) paprikou pálivou.