- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Velikonoční zajíci Ham & Eggs

Králíci Bob & Bobek jsou notoricky známí všem, ale víte, kdo jsou zajíci Ham & Eggs? No přece skvělá velikonoční snídaně pro ty, kdo nemají rádi nudu. Místo z klobouku je ráno vytáhněte z pánve a naservírujte pro radost malým i velkým. S pohankovou houskou, pšeničnou bagetou nebo čerstvým chlebem.

ingredience



postup

  1. Upečte zaječí ouška: 4 plátky slaniny šikmo seřízněte do tvaru ouška (viz foto) a dejte je péct do středně rozpálené pánve. Opékejte dokřupava a pak opatrně vyndejte a nechte okapat přebytečný tuk na kuchyňské utěrce.

  2. Upečte zaječí hlavičky: Do středně rozpálené pánve na vypečený olej ze slaniny rozklepněte vajíčka (snažte se, aby vám žloutek zůstal uprostřed), lehce je osolte a opečte klasické volské oko. Opatrně vyjměte z pánve a nechte okapat na kuchyňské utěrce.

  3. Sestavte zajíce: Z každé olivy vytvořte 2 oči - odkrojte konce a střed olivy rozřízněte na dvě stejná kolečka. Z kousku zelené cibulky nařežte tenké proužky na fousky. Na talíř dejte volské oko, přidejte olivové oči a fousky z cibulky.

  4. Servírujte: Zasuňte slaninová ouška a podávejte s pečivem.


Tip pro vás:

Čumáček vždycky uprostřed!
Pokud se vám nepovede vyklepnout vajíčko do pánve tak, aby byl žloutek ve prostřed, můžete ho pomocí hůlek opatrně posunout. Udělejte to ale hned, dřív, než se bílek propeče, a dejte pozor, abyste ho neprotrhli.

Velikonoční zajíci Ham & Eggs

Velikonoční zajíci Ham & Eggs jsou oba upečení z obyčejného slepičího vejce velikosti M. Letos kvůli koronaviru stejně nikdo nepřijde na koledu, a tak vajíčka místo vaření a barvení výjimečně hoďte na pánvičku jako volské oko. Přidejte dvě slaninová ouška, olivové oči a fousky ze zelené cibulky (nebo třeba z pažitky, pak se obejdete i bez krájení). Poskládejte na talíř a voila – Ham je na světě! Nebo Eggs? Tak kterého si dáte k snídani? Oba?

A pozor! Protože na domácí karanténu jsou dva zajíci snídaně poměrně vydatná, doporučujeme držet se hesla “snídat a cvičit”!