- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Kuskus s čočkou, kozím sýrem a cibulovými kroužky

Oběd ze surovin, které najdete doma ve spíži? Zkuste kuskus se dvěma druhy čočky a cibulí. Nemusíte běžet do obchodu pro žádné čerstvé ovoce a zeleninu a přesto se najíte zdravě a dobře. Jíst se dá teplý i za studena jako salát, ideálně s nějakým dipem. Určitě ho ale ochutnejte s kozím sýrem a pikantními cibulovými kroužky!

ingredience

Na kuskus

Na dip

Při podávání



postup

  1. Černou čočku propláchněte a uvařte v osolené vodě s bobkovým listem a několika kuličkami jalovce a nového koření do měkka.

  2. Červenou čočku uvařte druhém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a několika hřebíčky.

  3. Během vaření čočky si připravte kuskus. Nasypte ho do větší mísy nebo pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte, dobře promíchejte a poté zalijte horkou vodou, přiklopte a nechte změknout. Vody dejte přiměřené množství, aby byl kuskus zcela potopený. Po pár minutách ochutnejte a pokud je ještě tvrdý, přilijte znovu horkou vodu.

  4. Nasekejte si cibuli najemno.

  5. K hotovému kuskusu přisypte cibuli, oba druhy čočky a vše důkladně promíchejte.

  6. V malé mističce rozmíchejte olivový olej s česnekem a paprikovým krémem.

  7. Kuskus s čočkou servírujte posypaný nadrobeným kozím sýrem a nadrobno posekanou jarní cibulkou, ozdobený pikantními cibulovými kroužky a pokapaný česnekovo-paprikovým dipem.


Tip pro vás:

Čočky je lepší vařit odděleně. Černá se vaří minimálně o pět minut déle a navíc barví. Červenou dobře hlídejte. Hotová je do 15 minut a můžete ji lehce rozvařit. Výhodou obou druhů je, že je nemusíte předem namáčet.