- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Pařížské špičky na sněhových piškotech

Pařížské špičky na piškotech z lískových ořechů jsou sladké a kalorické a naprosto neodolatelné. A je to ideální způsob, jak si čokoládou zaplácat celou kuchyň a donutit se tak konečně k pořádnému úklidu. Taky dokonalý způsob, jak si zničit manikúru. Ale za to všechno dostanete skutečně delikátní odměnu.

ingredience

Na piškoty

Na pařížský krém

Na polevu



postup

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který jemně promícháme s namletými ořechy a prosátým moučkovým cukrem.

  2. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a malou lžičkou vytvoříme ze sněhové hmoty kolečka.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C podle velikosti koleček (cca 8 minut).

  4. V rendlíku zahřejeme smetanu (nevaříme) a rozpustíme v ní čokoládu. Důkladně rozmícháme metličkou a necháme zchladnout (ideálně v ledničce do druhého dne).

  5. Z vychladlé smetany a ztužovače vyšleháme tuhou pařížskou šlehačku.

  6. Cukrářským sáčkem tvoříme na kolečka špičky, můžeme ještě naplnit vaječným koňakem. Poté dáme ztuhnout do lednice.

  7. V misce rozpustíme čokoládu na vaření a ztužený tuk. Hotové špičky namočíme do čokoládové polevy a necháme vychladit.


Tip pro vás:

Piškotová kolečka se stejně dají udělat z namletých vlašských ořechů. Upečená vydrží až několik týdnů, podobně jako neplněné vánoční cukrový, je tedy možné si je připravit dopředu. Pařížskou smetanu na šlehání můžete také koupit už hotovou, ale ta domácí je lepší. Špičky lze místo vaječného koňaku plnit i jiným krémovým likérem, například Baileys. Dobré jsou i neplněné.