- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Petrželová polévka s koprem a medvědím česnekem

Levná a rychlá polévka z kořenové petržele, ochucená čerstvým koprem a medvědím česnekem. Zvládne ji uvařit úplně každý a pochutnají si na ní dospělí i děti, vegani i vegetariáni a pokud ji doplníte kouskem uzeného lososa, pak i milovníci ryb. Není potřeba ji nijak zahušťovat, ani zjemňovat mlékem nebo smetanou. A pokud k ní přidáte opečené bagetky, poslouží i jako rychlá večeře.

ingredience

na polévku

na bagetky

pro milovníky ryb



postup

  1. Brambory i petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přidáme nasekaný kopr a medvědí česnek a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni do změknutí.

  2. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a podle chuti osolíme a opepříme.

  3. V malé mističce rozmícháme olivový olej s nasekanými bylinkami, hrubozrnnou solí a pepřem. Plátky bagety potřeme směsí z obou stran. V pánvi rozpálíme trochu oleje a bagetky krátce opečeme o obou stran.

  4. Polévku podáváme ozdobenou koprem spolu s opečenými bagetkami.

  5. Pokud chcete, naložte si plátky uzeného lososa do oleje, bylinek a koření a nechte alespoň hodinu marinovat. Naloženého lososa přidávejte navrch do hotové polévky.