Avokádo je vlastně takové zdravé zelené máslo. Je plné omega3 mastných kyselin. Šťouchané brambory s avokádem proto už rozhodně nemastěte máslem, příloha je tučná a sytá dost. Aby avokádo nezhnědlo a zachovalo si pěknou zelenou barvu, je potřeba jej zakapat citronem. Ten zároveň dodává příloze svěže pikantní nádech.
ingredience
- 4 velké brambory
- 1 zralé avokádo
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl
- Pepř
postup
Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě.
Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, obě poloviny oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Zakapeme citronovou šťávou.
Brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přisypeme avokádo, lehce osolíme a opepříme a ještě trochu pomačkáme. Zamícháme dohromady.
Servírujeme posypané pažitkou.