Zdravá, lahodná, jemně zauzená, ochucená citronem a koprem - to je moje nejmilovanější rybičková pomazánka! Uzená makrela je sice tučnější ryba, ale ve spojení s jemnou syrovátkovou ricottou plnou bílkovin bude neodolatelná. A pokud chcete chuť pomazánky ještě o špetičku pozvednout, přidejte i jemně nahořklou citronovou kůru. Letní studenou večeři máte hotovou za patnáct minut.
ingredience
- ½ uzené makrely
- 1 ricotta (200 g)
- 1 jarní cibulka
- cca 10 g kopru
- šťáva a kůra z ½ citronu (chemicky neošetřeného)
- sůl
- pepř
postup
Oberte maso z poloviny makrely, odstraňte všechny kosti a dejte do misky, přidejte ricottu a nadrobno nasekanou jarní cibulku a kopr. Vše dobře promíchejte vidličkou.
Přilijeme citronovou šťávu a najemno nastrouhanou kůru, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým pečivem.
Tip pro vás:
Dip it!
Makrelovou pomazánku můžete servírovat také jako dip v misce k zelenině nakrájené na proužky. Proužkem zeleniny naberte dip, klepněte a vychutnejte si skvělou, zdravou večeři!