- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Pomazánka z uzené makrely

Zdravá, lahodná, jemně zauzená, ochucená citronem a koprem - to je moje nejmilovanější rybičková pomazánka! Uzená makrela je sice tučnější ryba, ale ve spojení s jemnou syrovátkovou ricottou plnou bílkovin bude neodolatelná. A pokud chcete chuť pomazánky ještě o špetičku pozvednout, přidejte i jemně nahořklou citronovou kůru. Letní studenou večeři máte hotovou za patnáct minut.

ingredience



postup

  1. Oberte maso z poloviny makrely, odstraňte všechny kosti a dejte do misky, přidejte ricottu a nadrobno nasekanou jarní cibulku a kopr. Vše dobře promíchejte vidličkou.

  2. Přilijeme citronovou šťávu a najemno nastrouhanou kůru, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým pečivem.


Tip pro vás:

Dip it!
Makrelovou pomazánku můžete servírovat také jako dip v misce k zelenině nakrájené na proužky. Proužkem zeleniny naberte dip, klepněte a vychutnejte si skvělou, zdravou večeři!