- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Zelný salát s hlívou ústřičnou a brynzou

Když nechcete přijít o všechny vitamíny, co v zelí jsou, jezte ho syrové. A abyste ho nemuseli chroupat jako králíci, je dobré nakrájené zelí smíchat se solí a olejem a nechat minimálně do druhého dne v lednici odležet a zkřehnout. Ale komu by se chtělo čekat? Když osolené a olejem pokapané zelí rukama pěkně promačkáte, bude krásně křehké a křupavé během pár minut. Pak už stačí jen hodit na pánev hlívu, slunečnicová semínka a můžete podávat. Věřte mi - jedině s brynzou!

ingredience



postup

  1. Zelí nakrájíme nadrobno nebo nakrouháme na struhadle, zalijeme olejem, osolíme, opepříme a důkladně promačkáme rukama, aby zkřehlo. Poté můžeme (ale nemusíme) ochutit trochou citronové šťávy.

  2. Hlívu nakrájíme na drobné kostky (cca 1 – 2 cm). Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a hlívu v něm opečeme. Osolíme, případně trochu opepříme a dáme stranou.

  3. Ve stejné pánvi opečeme do zlatova slunečnicová semínka.

  4. Zelný salát rozdělíme na talíře, posypeme hlívou, semínky a navrch rozdrobíme brynzu. Podáváme s pečivem.