- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Chlebíček s omáčkou gribiche, parmskou šunkou, čerstvou petrželí a kapary

Chystáte párty? Zkuste náš netradiční obložený chlebíček s omáčkou gribiche (čti gribiš). Jde o francouzskou pikantní omáčku z vařených vajec. Samotná omáčka je vegetariánská, v této variantě je doplněná o plátek lahodné parmské šunky a ozdobená čerstvou petrželí a kapary. Pokud ale chcete i chlebíček ve vegetariánském provedení, podívejte se do tipu.

ingredience



postup

  1. Připravte si omáčku gribiche podle tohoto receptu. (Na chlebíčky je lepší udělat omáčku hustší, aby nestékala. Při odměřování oleje, octa a hořčice proto místo lžíce použijte čajovou lžičku.)

  2. Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.

  3. Na opečený chleba namažte gribiche a chlebíček ozdobte parmskou šunkou nakrájenou na tenké proužky, snítkami petržele a celými kapary. Servírujte nadšeným strávníkům.


Tip pro vás:

Chci to vegetarian!
Pokud chcete chlebíček ve vegetariánské úpravě, nahraďte parmskou šunku plátkem dobrého tvrdého sýra ementálského tipu.


Tip pro vás:

Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.