Vymazlený a naparáděný oranžový chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré vám ostudu rozhodně neudělá. Ani na večírku, ani na pikniku, natož na jakékoliv oslavě s přáteli. Je jemný a nasládlý díky pyré z pečené mrkve a petržele. Nebojte se ho podávat i dětem. Ovocná chuť pomerančů, které na něm trůní, jim určitě zachutná. Decentní proužky čerstvého pekingského zelí pak choi mu dodají svěží křupnutí a snítka kopru nezaměnitelnou vůni. Jestli chcete držet barvu, na ozdobu použijte oranžová cherry rajčátka, ale chuť nepokazíte ani červenými či žlutými.
ingredience
- 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
- mrkvovo-petrželové pyré (připravíte podle tohoto receptu)
- 1 - 2 pomeranče
- 15 cherry rajčat
- 1 zelí pak choi
- koprové snítky na ozdobu
postup
Připravte si mrkvovo-petrželové pyré podle tohoto receptu.
Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.
Na opečený chleba namažte mrkvovo-petrželové pyré a chlebíček ozdobte kousky nakrájeného pomeranče, oranžového cherry rajčete, tenkými proužky zelí pak choi a snítkou kopru.
Tip pro vás:
Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.
Pečenou zeleninu do pyré, kterým je chlebíček namazaný, si klidně připravte den dopředu. A pokud se chystáte vyzkoušet najednou víc chlebíčků z naší chlebíčkové výzvy, můžete upéct v troubě klidně všechnu potřebnou zeleninu na jeden zátah, jako jsme to udělali my. Pak už budete mít ingredience připravené a samotné zdobení chlebíčků stihnete během chvíle.