- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré, pomerančem a pak-choi

Vymazlený a naparáděný oranžový chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré vám ostudu rozhodně neudělá. Ani na večírku, ani na pikniku, natož na jakékoliv oslavě s přáteli. Je jemný a nasládlý díky pyré z pečené mrkve a petržele. Nebojte se ho podávat i dětem. Ovocná chuť pomerančů, které na něm trůní, jim určitě zachutná. Decentní proužky čerstvého pekingského zelí pak choi mu dodají svěží křupnutí a snítka kopru nezaměnitelnou vůni. Jestli chcete držet barvu, na ozdobu použijte oranžová cherry rajčátka, ale chuť nepokazíte ani červenými či žlutými.

ingredience



postup

  1. Připravte si mrkvovo-petrželové pyré podle tohoto receptu.

  2. Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.

  3. Na opečený chleba namažte mrkvovo-petrželové pyré a chlebíček ozdobte kousky nakrájeného pomeranče, oranžového cherry rajčete, tenkými proužky zelí pak choi a snítkou kopru.


Tip pro vás:

Chlebíčková výzva!

Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.

Pečenou zeleninu do pyré, kterým je chlebíček namazaný, si klidně připravte den dopředu. A pokud se chystáte vyzkoušet najednou víc chlebíčků z naší chlebíčkové výzvy, můžete upéct v troubě klidně všechnu potřebnou zeleninu na jeden zátah, jako jsme to udělali my. Pak už budete mít ingredience připravené a samotné zdobení chlebíčků stihnete během chvíle.