- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Bylinkové máslo (třeba s medvědím česnekem)

Připravit bylinkové máslo je ta nejjednodušší věc na světě. Jako kuchař nebo kuchařka se s ním ale skvěle blýsknete. Zabere to přesně 5 minut času. Pochutnat si na něm pak můžete třeba s ranými bramborami vařenými ve slupce, nebo ho využijte jako přílohu k bramborám pečeným, ke grilování, ke steaku, rybě či masovým minutkám. Pokud nejíte maso, zkuste přidat kousek do dušené zeleniny nebo jednoduše namazat na pečivo. Na čerstvém chlebu bude vynikající.

ingredience



postup

  1. Máslo nechte předem změknout v pokojové teplotě. Dejte ho do mísy, přidejte nasekané bylinky, sůl, pepř a vše prošlehejte šlehačem nebo ručně utřete třeba lžící nebo kuchařskou stěrkou.

  2. Hotové máslo buď rovnou použijte (např. na pečivo nebo na vaření), nebo jej dejte na potravinářskou fólii, zaviňte do válečku a dejte do lednice. Po vychlazení z něj krájejte kolečka a servírujte k vybranému jídlu.


Tip pro vás:

Bylinkové máslo zabalené ve folii lze snadno uchovat v mrazáku kdykoliv připravené k použití. Můžete z něj vždy jen odkrojit potřebnou část a nechat v pokojové teplotě povolit.


Tip pro vás:

Můžete také ochutnat:
Pečené brambory ve slupce s medvědím česnekem
Pečené brambory ve slupce se šalvějí
Americké brambory s medvědím česnekem

Naše bylinkové máslo je připravené z medvědího česneku. Mimo sezonu můžete klidně využít i česnek mražený. Udělat ho ale můžete s jakoukoliv bylinkou, kterou máte zrovna čerstvou po ruce – s bazalkou, petrželkou, pažitkou, koprem, tymiánem, rozmarýnou. A nebo si máslo vylaďte přesně k chystanému receptu. Grilovaný losos si bude skvěle rozumět s koprovým. Pečeného pstruha zkuste s třeba s petrželovým. Do zeleninové pánve dejte kousek tymiánového. Milovníci hovězího na víně musí ochutnat máslo rozmarýnové a k novým bramborám vám skvěle půjde třeba máslo libečkové a nebo právě tohle z medvědího česneku.