![Americké brambory s medvědím česnekem](https://www.freshbites.cz/wp-content/uploads/2018/05/uvodni-1350x650.jpg)
![Fresh recept Fresh recept](https://www.freshbites.cz/wp-content/themes/freshbites/img/fresh-recept.png)
Veganský recept
Americké brambory s medvědím česnekem
Medvědí česnek je skvělá, zdravá a velice oblíbená jarní bylinka. Můžete ho nasbírat v lese, pěstovat na zahradě a dnes už i celkem pohodlně koupit na farmářských trzích nebo v zelenině. Jeho jediná nevýhoda je poměrně krátká doba sběru. Jednoduše na jaře vyrazí a za chvilku už kvete, takže je potřeba ho rychle ořezat a zpracovat. Jestli tedy také každé jaro končíte bezradně v kuchyni s plnou taškou medvědího česneku, máme pro vás další tip, co můžete vyzkoušet. Dejte si „ameriky s medvědem”!
![Recept s masem](https://www.freshbites.cz/wp-content/themes/freshbites/img/ico/vegan-transparent.png)
Americké brambory s medvědím česnekem
Ingredience
- 4 velké brambory
- hrst listů medvědího česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
V hmoždíři jen tak rychle a nahrubo pohmoždíme hrst listů medvědího česneku s trochou soli, pepře a oleje.
Brambory omyjeme, očistíme, pokrájíme na měsíčky a vsypeme do mísy. Přidáme pohmožděný medvědí česnek a dobře promícháme.
Troubu předehřejeme na 170 °C na horko-vzdušný ohřev nebo na 190 °C tradiční pečení. Na plech dáme pečící papír nebo fólii a na ni vyskládáme čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly.
Plech vložíme do trouby a brambory pečeme 30-40 minut, dokud uvnitř nezměknou a na povrchu nezezlátnou.
Tip:
Můžete také ochutnat:
Pečené brambory ve slupce s medvědím česnekem
Pečené brambory ve slupce se šalvějí
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.