Veganský recept
Bulbur s jablky, rozinkami a sušenými brusinkami
Je podzim a my máme komoru plnou krásných domácích jablek. Hned po ránu je tedy jasnou volbou rychlá a zdravá snídaně z bulguru na sladko. Jablka jsou sezónní, lokální, ořechy zdraví prospěšné a nějaké ty sušené rozinky nebo brusinky se doma vždycky najdou. Bulgur stačí prohodit pánví a ochutit citronem a špetkou skořice. Dosladit ho můžete podle chuti třeba agávovým nebo javorovým sirupem.
Příprava není nijak náročná. Bulgur jednoduše uvaříte do měkka v lehce osolené vodě. Můžete si ho připravit i dopředu a ušetřit tak ráno cenné minuty. Nebo použijte bulgur, který vám zbyl od oběda či večeře. Jablka opečte na pánvi, přidejte bulgur, ořechy, rozinky, brusinky, citron, skořici i sladký sirup a všechno prohřejte. A jestli máte doma ráno chladno, nebo se chystáte do nevlídného počasí, určitě snězte snídani ještě teplou.
Bulbur s jablky, rozinkami a sušenými brusinkami
Ingredience
- 40 g bulguru (cca 100 g uvařeného bulguru)
- sůl
- lžička kokosového oleje (nebo jiného oblíbeného tuku)
- 1 jablko
- hrst rozinek a sušených brusinek a nasekaných ořechů
- citron
- skořice
- agávový sirup nebo javorový sirup
Postup
Pokud nemáte zbylý, už uvařený bulgur, uvařte jej v osolené vodě doměkka podle návodu. Bude to trvat cca 10 - 12 minut. Důležité je použít dostatek vody na uvaření, klidně trojnásobek množství bulguru.
V pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte jablko nakrájené na kostičky nebo plátky, vařený bulgur, rozinky, brusinky i nasekané oříšky. Společně v pánvi několik minut opékejte, dokud se vše neprohřeje.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.