- FreshBites. - https://www.freshbites.cz -

Široké nudle s kuřecím masem, zelenými fazolkami a smetanou

Tenhle jednoduchý recept z pěti ingrediencí a trochy koření vznikl díky letošní obří úrodě fazolek. Zelené fazolky jsem jako dítě nenáviděla. Znala jsem je v podstatě jen nakrájené na kousky a důkladně rozvařené v polévce nebo obdobně připravené ve smetanové omáčce. Měkké a rozblemcané kousky měli většinou vojensky šedo-zelenou barvu a nebylo moc o co stát. Fazolky nám začaly chutnat, až když jsme objevili přípravu zvanou blanšírování, při které si zachovají barvu i tvar. Od té doby je naopak milujeme a jsou pevnou součástí našeho jídelníčku.

ingredience



postup

  1. Fazolky omyjte, odkrájejte jim stopky a blanšírujte (vložte do osolené vařící vody a vařte 2 - 3 minuty, poté vyndejte a prudce je ochlaďte ledovou vodou. Více o blanšírování se dočtete v tomto receptu.

  2. Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte kuřecí maso, sůl, pepř a grilovací koření. Společně opékejte asi 5 minut.

  3. Do pánve přidejte blanšírované fazolky a chvíli (asi 2 - 3 minuty) vše společně restujte. Přidejte smetanu a společně na mírném ohni opékejte, dokud se smetana nezredukuje na hustší omáčku a směs masa a fazolek neobalí (asi 10 minut).

  4. Uvařte těstoviny podle návodu.

  5. Těstoviny servírujte se směsí masa a fazolek, posypané strouhaným parmazánem.


Tip pro vás:

Recept můžete samozřejmě připravit z těstovin podle vlastního výběru – obyčejných, semolinových i celozrnných a úplně nejlepší jsou poctivé široké vaječné nudle jako od babičky. Buď je kupte, nebo si zkuste připravit vlastní. Návod máme! Make some fresh noooooodles!

Vždycky když jedeme na návštěvu k rodičům, vezeme si ze zahrady domů nálož rajčat, okurek, dýní a cuket. Někdy je toho skoro až moc a u dvacátého hokaida nám začnou docházet recepty. Vždycky pak rodičům říkáme, jestli nechtějí pěstovat také něco jiného a tak letos vznikl nápad s fazolkami. Pěstují se snadno, ale narozdíl od rajčat se u nás nedají pěkné a čerstvé koupit stále a už vůbec ne levně.

Vybaveni zelenou sklizní jsme se doma pustili do nejrůznějších receptů, ve kterých se dají využít blanšírované lusky, stále krásně barevné a uvařené pěkně na skus. Tenhle recept je jednoduchá rychlovka, kterou zvládne i úplně nezkušený kuchař. Stačí dát si s fazolkami trochu práce a pak už jen všechno spojit dohromady v jedné větší pánvi. Dobrou chuť!