Vegetariánský recept
Jahodovo-čokoládové smoothie s banánem a jogurtem
Milujete čokoládové nápoje, ale trápí vás složení plné cukru, glukózo-fruktózového sirupu, nekvalitních tuků, barviv a konzervantů? Vychutnejte si místo něj smoothie se zralými banány, čerstvými jahodami a kakaem. Když navíc použijete raw organické nepražené kakao, vytvoříte nejen chutné čokoládové smoothie, ale zároveň i nápoj nabitý antioxidanty a zdraví prospěšnými látkami, takže místo výčitek mlsáte zdravě. Raw kakaový prášek z nepražených kakaových bobů je totiž superpotravina a skvělý způsob, jak si užívat čokoládu a nejíst blbě.
Do smoothie používejte hodně zralé banány, ať ho nemusíte už ničím doslazovat. Přidáním nakyslého jogurtu docílíte vyvážení chutí a vykouzlíte nápoji krémovou strukturu. Jogurt můžete dávat jak řecký, tak nějaký klasický selský, co zraje ve skleničce nebo kelímku. A pokud je venku opravdu horko, přidejte do mixéru led, nebo nechte banány předem trochu zmrznout.
Raw kakao vzniká mletím nepražených kakaových bobů, nepřijdete tak o živiny, citlivé na teplo. Kakaové boby jsou bohaté na minerály, vitamíny, antioxidanty a konzumací kakaa zvýšíte hladinu svého dopaminu a vyzrajete na deprese!
Jahodovo-čokoládové smoothie s banánem a jogurtem
Ingredience
- 2 zralé banány
- 100 - 150 g zralých jahod (pár si nechte na ozdobu)
- 50 g jogurtu
- 2 lžičky kakaa (ideálně raw, nepraženého)
- kousek čokolády na ozdobu (nemusí být)
Postup
Tip:
Sladit není potřeba, ale pokud chcete, můžeme do smoothie přidat třeba javorový nebo datlový sirup.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.