Ředkvičkový salát s opraženými lískovými oříšky
Veganský recept
Fresh recept

Ředkvičkový salát s opraženými lískovými oříšky

Dejte si ředkvičky v kombinaci s lískovými oříšky! Ředkvičkový salát je svěží, lehce pikantní a sladkokyselý, lískové oříšky se opražením ještě více rozvoní a dokřupava opečená strouhanka na salátu netradičním způsobem supluje pečivové krutony. Lehká svačinka či večeře do letních dní.

ingredience

na salát

  • 1 svazek ředkviček
  • 2-3 větší mrkve
  • půl hlávky ledového salátu
  • 1 sáček (cca 100g) lískových ořechů
  • 3 lžíce strouhanky
  • trochu oleje na smažení

na zálivku

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru (nebo medu, pokud ho jíte)
  • 2 lžíce bílého balsamicového octa
  • sůl
  • pepř
  • trocha studené vody
postup

  1. Všechnu zeleninu omyjeme, salát natrháme nebo nakrájíme na větší kousky, ředkvičky na tenké nudličky, mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubá oka na struhadle. Vše smícháme v míse.

  2. Do shakeru nebo uzavíratelné sklenice nalijeme trochu vody a přidáme všechny ostatní ingredience na zálivku. Uzavřeme a důkladně protřepeme, dokud se ingredience nespojí.

  3. Zhruba polovinu oříšků překrojíme na polovinu, zbytek nahrubo posekáme v mixéru. Půlky oříšků opražíme nasucho na pánvi (cca 3 minuty), poté přisypeme nasekané ořechy a strouhanku a ještě chvíli opékáme.

  4. Salát aranžujeme na talíře, polijeme zálivkou a těsně před podáváním navrch posypeme opraženou ořechovou směsí.

datum vydání: 16. 10. 2017
autor:
Fresh galerie

Komentáře

Jeden komentář na “Ředkvičkový salát s opraženými lískovými oříšky”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů