Veganský recept
Ředkvičkový salát s opraženými lískovými oříšky
Dejte si ředkvičky v kombinaci s lískovými oříšky! Ředkvičkový salát je svěží, lehce pikantní a sladkokyselý, lískové oříšky se opražením ještě více rozvoní a dokřupava opečená strouhanka na salátu netradičním způsobem supluje pečivové krutony. Lehká svačinka či večeře do letních dní.
Ředkvičkový salát s opraženými lískovými oříšky
Ingredience
na salát
- 1 svazek ředkviček
- 2-3 větší mrkve
- půl hlávky ledového salátu
- 1 sáček (cca 100g) lískových ořechů
- 3 lžíce strouhanky
- trochu oleje na smažení
na zálivku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hnědého cukru (nebo medu, pokud ho jíte)
- 2 lžíce bílého balsamicového octa
- sůl
- pepř
- trocha studené vody
Postup
Všechnu zeleninu omyjeme, salát natrháme nebo nakrájíme na větší kousky, ředkvičky na tenké nudličky, mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubá oka na struhadle. Vše smícháme v míse.
Do shakeru nebo uzavíratelné sklenice nalijeme trochu vody a přidáme všechny ostatní ingredience na zálivku. Uzavřeme a důkladně protřepeme, dokud se ingredience nespojí.
Zhruba polovinu oříšků překrojíme na polovinu, zbytek nahrubo posekáme v mixéru. Půlky oříšků opražíme nasucho na pánvi (cca 3 minuty), poté přisypeme nasekané ořechy a strouhanku a ještě chvíli opékáme.
Salát aranžujeme na talíře, polijeme zálivkou a těsně před podáváním navrch posypeme opraženou ořechovou směsí.
Komentáře
Jeden komentář na “Ředkvičkový salát s opraženými lískovými oříšky”
Vynikající salát, který jsem už kdysi vyzkoušela. Lískáče jsem sehnala za dobrou cenu https://www.zodo.cz/liskove-orechy/ … Hned jak budou dobré ředkbičky, opět udělám. P.