Vegetariánský recept
Snídaňový dortík „CousCous Berry“
Bezové šílenství nemá konce! Ty malé kuličky jsou strašně návykové. Jen je nezapomeňte vždycky před konzumací řádně povařit. Celý keř je totiž jedovatý a čerstvé zralé plody mají projímavý účinek. A pokud zrovna nemáte při ruce "elderberry", kuskusový zdravý dortík, se dá udělat z bobulí dle libosti. Jahodový, malinový, ostružinový, borůvkový, brusinkový... po všech se vám budou dělat bo(b)ule za ušima!
Snídaňový dortík „CousCous Berry“
Ingredience
na kuskusový dortík
- malá mistička zbylého vychlazeného kuskusu (klidně osoleného, a pokud vám žádný nikdy nezbyde, prostě si večer trochu slaného kuskusu uvařte a nechte ho do rána odpočinout v lednici)
- dvě lžíce medu
- lžička limetové šťávy
na bezovou polevu
- zakysaná smetana
- trochu moučkového cukru
- 1/2 skleničky plodů černého bezu
- 1dcl džusu nebo vody
- 2-4 lžíce hnědého cukru
na ozdobu
- ostružiny
- plátky loupaných mandlí
Postup
Vychlazený kuskus v misce dobře promícháme s medem a limetovou šťávou.
Pomocí formičky na tartar ve tvaru kruhu nebo srdíčka a malé lžičky vystavíme z umačkaného kuskusu malé dortíčky do středu talíře.
Zakysanou smetanu osladíme dle chuti a rozprostřeme ji na povrch dortíčků.
Obrané a oprané bezové kuličky pomalu svaříme s džusem (či vodou) a cukrem na pyré a přepasírujeme přes sítko.
Dortíčky pokapeme přeceděným bezinkovým pyré a ozdobíme ostružinami a mandlemi
Tip:
Podáváme s láskou a čerstvou kávou!
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.