Fresh recept

Vegetariánský recept

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou

datum vydání: 21. 2. 2018  |  autor:

V hispánských zemích pečou 6. ledna nádherný tříkrálový věnec zvaný Roscón de Reyes. Připomíná příchod Tří králů, kteří přinesli dary novorozenému Ježíškovi. Recept na něj se liší stát od státu a kraj od kraje, ale obvyklou tradicí je zapéct dovnitř malý dárek - figurku Ježíška nebo třeba minci. Kdo ji při jídle najde, stane se králem večera a bude celý rok šťastný. Španělé často přidávají ještě suchou fazoli. Kdo najde ve svém kousku tu, věnec zaplatí nebo upeče příští rok.


Komentáře

2 komentáře na “Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou
  • Zajímavý recept, o víkendu ho vyzkouším a doufám, že postup zvádnu:)


  • Vyzkoušeno, ryhlé (až na to kynutí) a moc dobré, postupu se nikdo nebojde, zvládne ho každý.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů