Etiopská dušená čočka s kořením berbere
Fresh recept

Veganský recept

Etiopská dušená čočka s kořením berbere

datum vydání: 1. 1. 2019  |  autor:

Čočka, připravená na africký způsob, jakou si dáte třeba v Etiopii, obohatí váš jídelníček nejen nutričně, protože je plná bílkovin a vlákniny, ale také nečekanou novou chutí. Díky koření berbere je voňavá i lehce pikantní zároveň, což ještě podtrhne přidaný čerstvý zázvor a česnek. Originální etiopský recept by místo oleje určitě obsahoval niter kibbeh, což je přepuštěné máslo, podobné ghí, ale navíc vařené s kořením. Pro naše potřeby ho ale myslím můžeme klidně oželet. Čočka bude i tak výborná.


Komentáře

Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů