Pikantní cibulové kroužky s paprikovým krémem
Vegetariánský recept
Fresh recept

Pikantní cibulové kroužky s paprikovým krémem

Cibulové kroužky můžete dělat buď z cibulového těsta sformovaného do kroužků, jako v Burger Kingu, nebo namáčet do obalovacího těstíčka skutečné kroužky cibule, jako v tomto receptu. Tenhle rychlý a skvěle nezdravý fastfood si zkrátka zamilujete. Jestli dbáte o svou životosprávu, dejte si jich jen pár. Třeba jako ozdobu k nějakému zdravějšímu jídlu.

příprava: 15 minut, vaření/pečení: 15 minut
2 porce
ingredience

  • 2 velké cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 1 celé vejce
  • 70 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • maďarský paprikový krém
  • sladká paprika
postup

  1. Cibule oloupejte, nakrájejte na asi 1 cm široká kolečka a rozdělte na jednotlivé kroužky. Vyberte ty velké, drobné středy by se vám špatně obalovaly.

  2. V misce vidličkou nebo metličkou rozšlehejte žloutek s mlékem, přidejte mouku a vyšlehejte hladké těstíčko.

  3. Přidejte sůl, pepř, paprikový krém a sladkou papriku podle chuti.

  4. Do těsta přidejte 1 do tuha vyšlehaný bílek a opatrně promíchejte.

  5. V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje (aby byly kroužky minimálně do poloviny potopené).

  6. Cibulové kroužky obalujte vidličkou v těstíčku a ihned přendejte do pánve s olejem. Smažte na středním plameni asi dvě až tři minuty z každé strany do zlatova.

  7. Osmažené kroužky nechte okapat na utěrce a servírujte rovnou teplé s pečivem, k filmu s nějakým dobrým dipem a nebo třeba ke Kuskusu s čočkou a kozím sýrem.

Tip pro vás:

Dejte si kroužky s jogurtovým dipem! Jak na to? Dejte do misky nebo shakeru bílý jogurt, lžičku medu, lžičku citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti. Protřepat, zamíchat, namáčet!

datum vydání: 7. 2. 2018
autor:
Fresh video

Jak usmažit skvělé cibulové kroužky