Rýžový timbál s pestem a cuketou
Veganský recept
Fresh recept

Rýžový timbál s pestem a cuketou

Pusťte se odvážně do přípravy appetizeru ve stylu 'haute cuisine'. Zkuste vystavět jednoduchý rýžový timbál s pestem a plátky cukety do monumentálních výšin! Je to zábavné a stojí to za to. Věžičky jsou dobré jako předkrm i jako lehká večeře.

ingredience

  • rýže
  • bazalkové pesto
  • citron nebo limeta
  • menší cuketa
  • olej na smažení
  • sójová omáčka
  • pepř
  • sůl
postup

  1. Rýži uvaříme podle návodu do měkka a necháme vychladnout. Ideální je připravit si jí den předem a nechat do rána v ledničce.

  2. Do studené rýže vmícháme podle chuti několik lžic pesta a trochu citronové nebo limetové šťávy. Důkladně promícháme, aby byla rýže stejnoměrně ochucená.

  3. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které lehce opepříme, případně osolíme a pokapeme sójovou omáčkou. Zprudka je osmažíme v pánvi na oleji do měkka.

  4. Pomocí kulaté formičky na tartar a lžíce tvarujeme z rýžové hmoty cca 2-3 cm vysoké vrstvy a každé patro prokládáme několika plátky cukety.

  5. Hotové věžičky podle fantazie ozdobíme například salátem nebo půlkami cherry rajčátek. Servírujeme vychlazené jako předkrm.

datum vydání: 18. 4. 2017
autor: