Rajská polévka s nudlemi
Veganský recept
Fresh recept

Rajská polévka s nudlemi

Dejte si rajskou polévku! A dejte si ji kdykoliv. Na rozdíl od jídel, která striktně vyžadují čerstvá rajčata a má tedy smysl je konzumovat pouze v sezóně, rajskou polévku můžete vařit celý rok. V létě svěží z čerstvých rajčat, dochucenou například čerstvou bazalkou, a v zimě klasickou voňavou a kořeněnou z rajčatového pyré nebo protlaku. S nudličkami. Nebo s písmenky!

příprava: 10 minut, vaření/pečení: 30 minut
4 porce
ingredience

  • 25 dkg oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 1 menší oloupaná celá cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 hřebíčky
  • 2 nová koření
  • pár kuliček celého pepře
  • 190g rajčatové pyré
  • sůl
  • cukr (volitelné)
  • polévková zavářka (například nudle)
  • kousek celé skořice
postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nemáme světlou, zlatavou jíšku.

  2. Za stálého míchání pomalu přilijeme vývar a přidáme oloupanou cibuli a všechno koření. Vmícháme rajčatové pyré a osolíme. Pokud je pyré hodně kyselé, můžeme přidat i trochu cukru. Vaříme asi 15 - 20 minut.

  3. Polévku scedíme, opět přivedeme k varu a přidáme polévkovou zavářku. Vaříme dokud přidaná těstovina nezměkne.

  4. Polévku podle chuti dosolíme a podáváme.

datum vydání: 15. 10. 2017
autor:
Fresh video

Jak uvařit Rajskou polévku