Grilovaný vepřový bůček na světlém pivu
Recept s masem
Fresh recept

Grilovaný vepřový bůček na světlém pivu

Máte rádi dobře vypečený vepřový bůček z grilu? Zkuste si ho předem naložit do marinády ze světlého piva, medu, sojovky a česneku. Není to sice jídlo, které byste měli večeřet několikrát týdně, ale udělat si v grilovací sezóně jednou za čas radost něčím méně zdravím vaší figuře příliš neublíží.

Pro lepší pocit můžete jako přílohu zkusit křupavý a výrazný Salát s pikantní zázvorovou zálivkou nebo neobvyklý, podzimně laděný Rukolový salát s černým jeřábem, případně si jít druhý den zaběhat.

Kdo nemá rád zeleninu, může bůček servírovat třeba s grilovanými plátky brambor a klasici předpokládám zůstanou u té načaté dvanáctky a krajíce chleba.

 

příprava: 10 minut, vaření/pečení: 15 minut
(2 hodiny na odležení)
2 porce
ingredience

  • 300 - 400 g bůčku (4 plátky)
  • 50 ml světlého piva
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 šalotky (nebo bílé konce jarní cibulky)
  • pepř
postup

  1. V misce smíchejte med, pivo a sojovou omáčku.

  2. Přidejte česnek nakrájený na plátky (nebo prolisovaný, pokud chcete výraznější chuť) a na kolečka nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku.

  3. Plátky bůčku lehce naklepejte, po obou stranách opepřete, naložte je do marinády a nechte odležet minimálně 2 hodiny, lépe přes noc.

  4. Marinovaný bůček pečte zvolna na otevřeném grilu, občas otočte a potřete marinádou. Servírujte dobře propečený s lehce křupavými okraji.

datum vydání: 23. 8. 2018
autor: