Pečená řepa s mrkví a cibulkou
Veganský recept
Fresh recept

Rychlá pečená řepa s mrkví a cibulkou

Když máte sice dost času, ale vůbec nic se vám nechce dělat, tak šup s řepou do trouby. Trouba to upeče za vás a výborný lehký oběd nebo večeře je na stole. Pečená řepa s mrkví a cibulkou se servírujeme teplá jen tak s chlebem, a protože do pekáče se toho vejde víc, než můžete sníst, zbytek strčte do lednice a druhý den si udělejte salát s pečenou řepou za studena.

ingredience

  • mrkev (podle chuti a velikosti pekáče)
  • červená řepa (podle chuti a velikosti pekáče)
  • cibule (podle chuti a velikosti pekáče)
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • balsamikový ocet nebo balsamiková redukce (při podávání)
postup

  1. Řepu, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vsypeme do pekáče vyloženého větším kusem alobalu (aby do něho šla zelenina zabalit).

  2. Zeleninu v pekáči zakapeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn, provensálské koření, trochu nadrobno nasekaného česneku, sůl, pepř a promícháme.

  3. Alobal nad zeleninou uzavřeme a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi na 20 - 30 minut.

  4. Pečenou zeleninu servírujeme pokapanou balsamikem nebo balsamikovou redukcí. Třeba s čerstvým pečivem.

Tip pro vás:

Když budete zeleninu péct uzavřenou v alobalu, zachová si plnou chuť, nevyschne a zůstane krásně vláčná.

datum vydání: 15. 10. 2017
autor: