

Recept s masem
Pstruh pečený s citronem a bylinkami
Přichystejte si k obědu nebo večeři sladkovodního pstruha. Je to zdravá ryba, nežije ve znečištěných mořích a preferuje čisté a vzdušné vody. Proto je jeho maso jemné, chutné a málo tučné. Tuky, které se v něm nacházejí jsou převážně kvalitní. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a spoustu dalších prospěšných látek. Navíc celý pstruh pečený v troubě na másle s bylinkami a citronem je opravdu rychlý recept, nenáročný na přípravu.

Pstruh pečený s citronem a bylinkami
Ingredience
- 2 celé čerstvé vykuchané pstruhy
- celý červený pepř
- sůl
- čerstvý koriandr
- čerstvý kopr
- 1 celý bio citron
- kousek másla
- olej na vymazání pekáčku
Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.
V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do zářezů ještě vetřeme trochu drceného pepře.
Vnitřky ryb naplňte několika snítkami koriandru a kopru, vložte 2 plátky citronu a kousek másla.
Pstruhy vložíme do pekáčku lehce vymazaného olejem a dáme péct do trouby předehřáté asi na 180º C. Pečeme odklopené asi 20 - 30 minut podle velikosti ryby. Upečené podáváme.
Tip:
Máte trochu času navíc? Připravte si k rybě ještě omáčku. Slijte výpek, co zůstal v pekáči po pstruzích, do malého rendlíku. Přidejte trochu vody s rozmíchanou lžičkou hladké mouky, míchejte a povařte asi 10 minut. Během varu přidejte nasekané bylinky, lžičku dijonské hořčice, lžičku citronové šťávy a dolaďte chuť solí a pepřem. Hustotu omáčky můžete regulovat delším varem nebo naopak přidáním vody.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.