Pečený pstruh s citronem a bylinkami
Recept s masem
Fresh recept

Pstruh pečený s citronem a bylinkami

Přichystejte si k obědu nebo večeři sladkovodního pstruha. Je to zdravá ryba, nežije ve znečištěných mořích a preferuje čisté a vzdušné vody. Proto je jeho maso jemné, chutné a málo tučné. Tuky, které se v něm nacházejí jsou převážně kvalitní. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a spoustu dalších prospěšných látek. Navíc celý pstruh pečený v troubě na másle s bylinkami a citronem je opravdu rychlý recept, nenáročný na přípravu.

příprava: 15 minut, vaření/pečení: 30 minut
2 porce
ingredience

  • 2 celé čerstvé vykuchané pstruhy
  • celý červený pepř
  • sůl
  • čerstvý koriandr
  • čerstvý kopr
  • 1 celý bio citron
  • kousek másla
  • olej na vymazání pekáčku
postup

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.

  2. V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do zářezů ještě vetřeme trochu drceného pepře.

  3. Vnitřky ryb naplňte několika snítkami koriandru a kopru, vložte 2 plátky citronu a kousek másla.

  4. Pstruhy vložíme do pekáčku lehce vymazaného olejem a dáme péct do trouby předehřáté asi na 180º C. Pečeme odklopené asi 20 - 30 minut podle velikosti ryby. Upečené podáváme.

Tip pro vás:

Máte trochu času navíc? Připravte si k rybě ještě omáčku. Slijte výpek, co zůstal v pekáči po pstruzích, do malého rendlíku. Přidejte trochu vody s rozmíchanou lžičkou hladké mouky, míchejte a povařte asi 10 minut. Během varu přidejte nasekané bylinky, lžičku dijonské hořčice, lžičku citronové šťávy a dolaďte chuť solí a pepřem. Hustotu omáčky můžete regulovat delším varem nebo naopak přidáním vody.

datum vydání: 10. 2. 2018
autor:

Komentáře

Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *