Veganský recept
Rychlá nakládaná červená cibule
Připravte si ultrarychlou nakládanou červenou cibuli. Dodá šťávu a chuť všem vašim tacos, tortilám, wrapům, sendvičům a grilovanému masu. Vyzkoušejte, jak může jednoduchá maličkost pozvednout vaše jídlo na novou úroveň. Chuťově i vizuálně. Hotová je za pár minut a než připravíte zbytek pokrmu, krásně se odleží a můžete podávat. Nejlepší je druhý den po přípravě.
Postup je maximálně jednoduchý a všechny ingredience nejspíš najdete doma ve skříni. Oloupete a nakrájíte červenou cibuli, zalijete jí jednoduchým horkým sladko-slano-kyselým nálevem, uzavřete do sklenice a necháte odležet. Cibule se v nálevu vybarví do krásně červené barvy a získá skvělou pikantní chuť. Podávat můžete už dvě hodiny po zalití, lepší je ale druhý den, takže pokud máte čas, připravte si ji den předem.
Při správném hygienickém zacházení vydrží cibule v lednici až měsíc. (Na její nandavání použijte vždy čistou vidličku a lák nevylévejte. Musí zůstat stále potopená.) Cibuli můžete krájet buď na půlkolečka, nebo na drobné kostičky. Záleží, co se vám bude víc líbit a na co ji chcete použít. K nakládání používám zavařovací sklenici s patentním uzávěrem a těsnící gumičkou, aby šla dobře otevírat a znovu uzavírat. Do jedné 250ml sklenice vystačí cca 1 větší cibule. Vyzkoušejte! Určitě pro ni najdete mnoho využití.
Rychlá nakládaná červená cibule
Ingredience
- 2 větší červené cibule
- 250 ml vody
- 250 ml jablečného octa
- 2 lžičky cukru
- ½ lžičky soli
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka (případně na kostičky).
Do malého kastrolu dejte vodu, jablečný ocet, cukr a sůl a přiveďte k varu.
Tip:
Sterilně!
Sklenice před použitím dobře umyjte (ve velmi horké vodě nebo v myčce) a nechte uschnout. Ke sterilizaci můžete použít také mikrovlnou troubu a prázdné sklenice v zahřát (bez víčka a bez gumičky). Do sterilizované sklenice nikdy nesahejte prsty, obsah vždy zalijte horkým nálevem tak, aby byl zcela ponořený a při nandavání a konzumaci použijte pokaždé čistou vidličku.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.