Čokoládové palačinky plněné jablky a banány
Vegetariánský recept
Fresh recept

Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Palačinky, které vás uchvátí! Jsou snadné, stačí pouze ve vašem oblíbeném receptu nahradit část mouky kakaem a delikatesní pochoutka je na světě. Mažte je nutellou nebo karamelovým krémem, plňte je ovocem a nebo je klidně jezte jen tak, protože stejně neodoláte!

ingredience

Palačinky

  • ½ l mléka
  • 2 velká vejce
  • cca 200 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr (nemusí být)
  • olej na smažení

Náplň

  • karamelou pomazánku nebo nutellu
  • 4 banány
  • 2 jablka
  • plátek másla
  • cukr nebo pampeliškový med, citronovou šťávu
  • trochu kakaa na ozdobu
postup

Palačinky

  1. Do velké mísy nalijeme mléko a metličkou v něm rozmícháme vejce, sůl a postupně i všechnu mouku a kakao na hladké těsto.

  2. Na plotně rozpálíme nepřilnavou nízkou pánev a potřeme ji olejem.

  3. Naběračkou na pánev pomalu lijeme těsto a krouživým pohybem rozléváme tenkou vrstvu po celé ploše pánve.

  4. Palačinku pečeme z jedné strany, dokud těsto nepřestane téct a palačinka se tzv. neodlepí od pánve. Poté palačinku otočíme a opečeme z druhé strany, dokud není řádně propečená. Pozor na připálení, na tmavém těstě je zrakem hůř poznat, kdy je palačinka hotová.

  5. Upečeme všechny palačinky. Z připraveného množství těsta jich bude tak 8 – 14 (podle zručnosti při rozlévání těsta a velikosti pánve. Čím zkušenější kuchař, tím tenčí palačinky).

Tip pro vás:

Těsto na palačinky můžete připravit i podle vašeho oblíbeného receptu, stačí v něm nahradit cca 4 – 5 lžic mouky dobrým holandským kakaem.

Náplň

  1. Banány nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a vše zakapeme šťávou z citronu, aby nám ovoce nezhnědlo.

  2. V rozehřáté pánvi po palačinkách roztopíme trochu másla a přidáme ovoce. Zasypeme podle chuti cukrem nebo medem, a párkrát v pánvi prohodíme, dokud ovoce lehce nezměkne a cukr/med nezkaramelizuje.

  3. Palačinky potřeme karamelovou pomazánkou nebo nutellou, naplníme ovocem, stočíme do ruličky a zlehka posypeme kakaem. Jíme s radostí a chutí až do úplného přecpání!

datum vydání: 28. 10. 2017
autor: