Kuskus se smaženým banánem, rukolou a mandlemi
Veganský recept
Fresh recept

Kuskus se smaženým banánem, rukolou a mandlemi

Recept na kuskus s banánem je skvělý tip na oběd či večeři pro všechny milovníky sladko-slaných jídel. Pokud vám chutná v jídle ananas nebo broskev, určitě otestujte i tuhle delikatesu. Sladký banán a pikantní roketa si s limetou, medem a balsamicovým octem báječně rozumí a neloupané mandle všechno už jenom příjemně doplní.

ingredience

  • 2 hrnky kuskusu
  • ½ l zeleninového vývaru (čerstvý, nebo z bujónové kostky)
  • 2 banány
  • hrst neloupaných mandlí
  • cca 100 g rukoly
  • 1 limeta
  • olej na smažení
  • strouhanka na obalování
  • balzamikový ocet
  • hnědý cukr/med, sůl a pepř
postup

  1. Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, mísu přiklopíme a pod pokličkou necháme asi deset minut odpočinout, aby těstovina změkla.

  2. Oloupané banány pokrájíme na silnější kolečka, v misce promícháme se špetkou soli, lžičkou medu nebo hnědého cukru, lžičkou balzamikového octa a trochou limety.

  3. Ochucená kolečka banánu obalíme ve strouhance a spolu s neloupanými mandlemi osmažíme v pánvi s trochou rozpáleného oleje. Do zlatova osmažené banány a mandle přendáme zpět do misky.

  4. Pánev vytřeme papírovou utěrkou, aby se v ní zbytečně nepřepalovaly zbytky z předchozího smažení, vlijeme trochu oleje, zmírníme oheň, vsypeme rukolu a měkký kuskus, vše ochutíme solí, pepřem, limetou, medem nebo cukrem a balzamikem a chvíli na pánvi mícháme.

  5. Do hotového kuskusu vsypeme zpět banány s mandlemi, promícháme, stáhneme z ohně a můžeme podávat.

datum vydání: 16. 8. 2017
autor: