Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem
Recept s masem
Fresh recept

Salát s ovocem, mozzarellou a prosciuttem

Smíchejte slanost dobře usušené šunky, sladkost nektarinky a tropického manga a pikantní kyselou chuť citronové zálivky. Získáte osvěžující letní salát, vhodný do horkého počasí. Hotový ho budete mít za pár minut, nemusíte zapínat žádné kuchyňské spotřebiče a navíc si zaručeně pochutnáte. Doplňte sklenkou bílého vína, sektu, nebo ledového čaje, jezte na lehátku u bazénu nebo doma na balkóně a užívejte si rafinovanosti jednoduché prázdninové kuchyně.

příprava: 15 minut, vaření/pečení: 5 minut
2 porce
ingredience

Salát

  • 80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
  • 60 g baby špenátu
  • 1/2 zralého manga
  • 1 zralá nektarinka
  • 1 mozzarella
  • 50 g prosciutta (asi 4 plátky)
  • hrst čerstvého koriandru

Zálivka

  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 dcl olivového oleje
  • sůl
  • pepř
postup

  1. Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.

  2. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.

  3. Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.

  4. Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.

  5. Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.

Tip pro vás:

Ovoce použijte opravdu hodně zralé, aby bylo výrazně sladké. Ideální recept ke zpracování i lehce přezrálých plodů, které už nikdo nechce jen tak samotné ke svačině.

datum vydání: 30. 10. 2017
autor: