Chlebíčky s nivovou pomazánkou a černou čočkou
Vegetariánský recept
Fresh recept

Chlebíčky s nivovou pomazánkou a černou čočkou

Na Nový rok by se měla jíst čočka ne proto, aby se nás držely peníze, ale proto, že je dobrá a zdravá a po celém tom svátkovém "obžerství" zapůsobí na vaše tělo více než blahodárně. Žádné tuky a cukry, ale spousta sacharidů, proteinů, kopec vitamínů B a železa. A pokud vám ze Silvestra zbyly nějaké bagety, zkuste chlebíčky s černou čočkou beluga!

ingredience

  • 1 čerstvý sýr Almette
  • kousek nivy, gorgonzoly, nebo jiného sýra s modrou plísní
  • hrst černé čočky beluga
  • špetka petržele
  • 2 šalotky
  • olej na smažení
  • sůl
  • bageta
postup

  1. Čočku beluga uvařte do měkka v osolené vodě

  2. Šalotky nakrájíme na půlkolečka a opečeme na oleji do křupava

  3. Sýr Almette promícháme v misce s kouskem nastrouhaného sýra s modrou plísní a petrželkou

  4. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pomažeme sýrovou pomazánkou, posypeme uvařenou čočkou a ozdobíme opečenou šalotkou.

datum vydání: 18. 4. 2017
autor: