Kuřecí křídla s medovou marinádou
Recept s masem
Fresh recept

Kuřecí křídla s medovou marinádou

Přiznejte si to, zkrátka je milujete. Křupavá kuřecí křidélka v lehce nasládlé pikantní marinádě, která se při obírání svůdně lepí na prsty. Musíte si je objednat pokaždé, když je zahlédnete na jídelníčku? Zkuste je doma. Jsou snadná. S minimem práce vykouzlíte perfektní večeři, předtím než v pátek vyrazíte do baru. Nebo skvělé pohoštění ke sledování sportovního zápasu. Určitě s nimi nadchnete i děti. A nebo je prostě snězte ve dvou a dejte nám vědět, kolik jich zvládnete najednou. Klidně upravíme počet porcí!

příprava: 30 minut, vaření/pečení: 60 minut
4 porce
ingredience

Kuřecí křídla

  • 12 kusů kuřecích křídel

Marináda na křídla

  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky jablečného octa
  • špetka skořice

Jogurtový dip

  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • hladkolistá petržel
  • sůl
  • pepř
postup

  1. Kuřecí křídla očistíme, odřízneme přebytečné části a osušíme. Vložíme do větší mísy.

  2. Do malé misky dáme ingredince na marinádu a vše rozmícháme do hladka.

  3. Připravenou marinádu přidáme na kuřecí křídla a vše dobře promícháme, tak aby marináda pokrývala stejnoměrně všechny kousky masa. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme v lednici odpočinout.

  4. Troubu rozehřejeme na 190 stupňů (horkovzduch) . Křídla vložíme na pekáč spodní stranou nahoru a pečeme asi 25 minut. Potom je otočíme, potřeme zbytkem marinády a pečeme dalších 20 minut. Křidélka musí být měkká a maso by mělo odpadávat od kostí. Pokud je maso stále tuhé, snížíme teplotu na 170 stupňů a ještě 10 minut pečeme.

  5. Do další malé misky na dip dáme jogurt, majolku a petržel. Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

  6. Kuřecí křídla servírujeme s dipem. Přidat můžete čerstvý chléb, nebo třeba nakrájenou zeleninu.

Tip pro vás:

Kuřecí křídla necháme marinovat v lednici nejlépe přes noc.

Tip pro vás:

Pokud máte rádi pálivé, místo mleté papriky použijte chilli.

datum vydání: 28. 1. 2018
autor: