Citrónové těstoviny s tuňákem
Recept s masem
Fresh recept

Citrónové těstoviny s tuňákem

Citrónové těstoviny jsem si zamilovala jako geniálně lehký a chuťově výrazný pokrm. Klasická varianta velí smíchat citronovou šťávu a kůru s parmazánem. Někdy se přidávají i celé kousky citronu. K obědu si ale můžete dovolit i těžší variantu se smetanou a tuňákem.

příprava: 10 minut, vaření/pečení: 20 minut
4 porce
ingredience

  • 250 g těstovin (např. tagliatelle)
  • 200 g tuňáka v plechovce
  • 2 citrony
  • 250 ml smetany
  • hrst hladkolisté petrželky
  • trochu oleje
  • sůl a pepř
  • sýr ementálského typu na ozdobu
postup

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje podle návodu al dente.

  2. 1 citron nakrájíme na plátky. Rozehřejeme pánev a citron z obou stran zlehka opečeme na troše oleje. Trochu hoj opepříme.

  3. Z druhého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  4. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu a vaříme ji, dokud své množství nezredukuje zhruba na polovinu. Během varu do ní přidáme nasekanou petržel, citronovou kůru, sůl a pepř. Když získá konzistenci omáčky, odstavíme ji z ohně a vmícháme šťávu z jednoho citronu (pokud nechcete, nemusíte šťávu přidat všechnu).

  5. Těstoviny servírujeme s tuňákem, přelité citronovou omáčkou a ozdobené nastrouhaným sýrem.

datum vydání: 26. 10. 2017
autor:
Fresh galerie

Komentáře

3 komentáře na “Citrónové těstoviny s tuňákem
  • Tůze dobré 🙂
    Dnes jsem dělal a setkalo se to s úspěchem …


  • Výborné, rychlé. Jen mám hloupý dotaz, ty celé citrony jsou na jídlo nebo jen na ozdobu? Míša


    • FreshBites.

      Pokud jsou to bio citrony, co nemají chemicky ošetřenou kůru, dají se klidně i snít, když jsou dobře orestované. Jinak samozřejmě na ozdobu a já si je na těstoviny vždycky ještě vidličkou hezky vymačkám 🙂


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *