![Chlebíček s omáčkou gribiche](https://www.freshbites.cz/wp-content/uploads/2018/03/IMG_9176-1350x650.jpg)
![Fresh recept Fresh recept](https://www.freshbites.cz/wp-content/themes/freshbites/img/fresh-recept.png)
Recept s masem
Chlebíček s omáčkou gribiche, parmskou šunkou, čerstvou petrželí a kapary
Chystáte párty? Zkuste náš netradiční obložený chlebíček s omáčkou gribiche (čti gribiš). Jde o francouzskou pikantní omáčku z vařených vajec. Samotná omáčka je vegetariánská, v této variantě je doplněná o plátek lahodné parmské šunky a ozdobená čerstvou petrželí a kapary. Pokud ale chcete i chlebíček ve vegetariánském provedení, podívejte se do tipu.
![Recept s masem](https://www.freshbites.cz/wp-content/themes/freshbites/img/ico/vse-transparent.png)
Chlebíček s omáčkou gribiche, parmskou šunkou, čerstvou petrželí a kapary
Ingredience
![Chlebíček s omáčkou gribiche](https://www.freshbites.cz/wp-content/uploads/2018/03/IMG_9163-238x200.jpg)
PT15M Aktivní čas: 15 minut (5 minut chleba, 10 minut pomazánka, zbytek zdobení chlebíčků)
2 porce (8 chlebíčků)
- 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
- Omáčka gribiche (připravíte podle tohoto receptu)
- 8 plátků parmské šunky
- svazek čerstvé hladkolisté petržele
- kapary na ozdobu
Postup
Připravte si omáčku gribiche podle tohoto receptu. (Na chlebíčky je lepší udělat omáčku hustší, aby nestékala. Při odměřování oleje, octa a hořčice proto místo lžíce použijte čajovou lžičku.)
Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.
Na opečený chleba namažte gribiche a chlebíček ozdobte parmskou šunkou nakrájenou na tenké proužky, snítkami petržele a celými kapary. Servírujte nadšeným strávníkům.
Tip:
Chci to vegetarian!
Pokud chcete chlebíček ve vegetariánské úpravě, nahraďte parmskou šunku plátkem dobrého tvrdého sýra ementálského tipu.
Tip:
Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.