Chlebíček s omáčkou gribiche
Recept s masem
Fresh recept

Chlebíček s omáčkou gribiche, parmskou šunkou, čerstvou petrželí a kapary

Chystáte párty? Zkuste náš netradiční obložený chlebíček s omáčkou gribiche (čti gribiš). Jde o francouzskou pikantní omáčku z vařených vajec. Samotná omáčka je vegetariánská, v této variantě je doplněná o plátek lahodné parmské šunky a ozdobená čerstvou petrželí a kapary. Pokud ale chcete i chlebíček ve vegetariánském provedení, podívejte se do tipu.

příprava: 30 minut, vaření/pečení: 15 minut
(5 minut chleba, 10 minut pomazánka, zbytek zdobení chlebíčků)
2 porce  (8 chlebíčků)
ingredience

  • 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
  • Omáčka gribiche (připravíte podle tohoto receptu)
  • 8 plátků parmské šunky
  • svazek čerstvé hladkolisté petržele
  • kapary na ozdobu
postup

  1. Připravte si omáčku gribiche podle tohoto receptu. (Na chlebíčky je lepší udělat omáčku hustší, aby nestékala. Při odměřování oleje, octa a hořčice proto místo lžíce použijte čajovou lžičku.)

  2. Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.

  3. Na opečený chleba namažte gribiche a chlebíček ozdobte parmskou šunkou nakrájenou na tenké proužky, snítkami petržele a celými kapary. Servírujte nadšeným strávníkům.

Tip pro vás:

Chci to vegetarian!
Pokud chcete chlebíček ve vegetariánské úpravě, nahraďte parmskou šunku plátkem dobrého tvrdého sýra ementálského tipu.

Tip pro vás:

Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.

datum vydání: 9. 3. 2018
autor:

Komentáře

Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *