Chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami
Veganský recept
Fresh recept

Chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami

Veganský chlebíčkový, hrdina s lilkovou tapenádou si zaslouží vaši plnou pozornost. Na večírku padne do oka hlavně milovníkům výraznějších chutí. Základem je lilková tapenáda s černými olivami - pikantní po kaparech, ostrá po česneku. Vršek zdobí svěží cherry rajčata a řízná rukola. Posypejte několika kousky černých a zelených oliv a můžete servírovat. Všechno čistě vegan a přesto na party rozproudí krev úplně každému.

Pečený lilek do tapenády si klidně připravte den dopředu. A pokud se chystáte vyzkoušet najednou víc chlebíčků z naší chlebíčkové výzvy, můžete upéct v troubě klidně všechnu potřebnou zeleninu na jeden zátah, jako jsme to udělali my. Pak už budete mít ingredience připravené a samotné zdobení chlebíčků stihnete během chvíle.

příprava: 5 minut, vaření/pečení: 15 minut
(+ 40 minut na upečení lilku)
2 porce  (8 chlebíčků)
ingredience

  • 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
  • lilková tapenáda (připravíte podle tohoto receptu)
  • velká hrst rukoly
  • 15 cherry rajčat
  • hrst černých oliv
  • hrst zelených oliv
postup

  1. Připravte si lilkovou tapenádu podle tohoto receptu.

  2. Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.

  3. Na opečený chleba namažte lilkovou tapenádu a chlebíček ozdobte lístky rukoly a kousky cherry rajčete a oliv.

Tip pro vás:

Chlebíčková výzva!
Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.

datum vydání: 12. 4. 2018
autor: