Chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré, pomerančem a pak-choi - postup - krok 10
Veganský recept
Fresh recept

Chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré, pomerančem a pak-choi

Vymazlený a naparáděný oranžový chlebíček s mrkvovo-petrželovým pyré vám ostudu rozhodně neudělá. Ani na večírku, ani na pikniku, natož na jakékoliv oslavě s přáteli. Je jemný a nasládlý díky pyré z pečené mrkve a petržele. Nebojte se ho podávat i dětem. Ovocná chuť pomerančů, které na něm trůní, jim určitě zachutná. Decentní proužky čerstvého pekingského zelí pak choi mu dodají svěží křupnutí a snítka kopru nezaměnitelnou vůni. Jestli chcete držet barvu, na ozdobu použijte oranžová cherry rajčátka, ale chuť nepokazíte ani červenými či žlutými.

Pečenou zeleninu do pyré, kterým je chlebíček namazaný, si klidně připravte den dopředu. A pokud se chystáte vyzkoušet najednou víc chlebíčků z naší chlebíčkové výzvy, můžete upéct v troubě klidně všechnu potřebnou zeleninu na jeden zátah, jako jsme to udělali my. Pak už budete mít ingredience připravené a samotné zdobení chlebíčků stihnete během chvíle.

příprava: 5 minut, vaření/pečení: 15 minut
(+ 20 minut na upečení zeleniny na pyré)
2 porce  (8 chlebíčků)
ingredience

  • 8 krajíců malého chleba (žitného, žitno-pšeničného)
  • mrkvovo-petrželové pyré (připravíte podle tohoto receptu)
  • 1 - 2 pomeranče
  • 15 cherry rajčat
  • 1 zelí pak choi
  • koprové snítky na ozdobu
postup

  1. Připravte si mrkvovo-petrželové pyré podle tohoto receptu.

  2. Jednotlivé plátky chleba na sucho opečte na pánvi nebo na grilu.

  3. Na opečený chleba namažte mrkvovo-petrželové pyré a chlebíček ozdobte kousky nakrájeného pomeranče, oranžového cherry rajčete, tenkými proužky zelí pak choi a snítkou kopru.

Tip pro vás:

Chlebíčková výzva!

Máte rádi obložené chlebíčky? Podívejte se na článek Chlebíčková výzva. Najdete tam další tipy na zajímavé kombinace a pomazánky, masové, vegetariánské i veganské.

datum vydání: 13. 9. 2018
autor: