Karbanátky z pórku a bílých fazolí v tomatu
Vegetariánský recept
Fresh recept

Karbanátky z pórku a bílých fazolí v tomatu

Neobyčejné obyčejné bezmasé jídlo. Bílým fazolím dodává chuť restovaný pórek a kremžská hořčice. Vegetariánské karbanátky můžete podávat tradičně s bramborem a okurkou, nebo fastfoodově v žemli jako hamburger!

ingredience

  • 400 g vařených bílých fazolí v tomatovém nálevu (2 plechovky)
  • 100 g strouhanky
  • 1/2 většího pórku
  • 2-3 lžičky kremžské hořčice
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • strouhanka na obalení a olej na smažení
postup

  1. Fazole scedíme a rozmačkáme v míse mačkadlem na brambory. Zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme rozležet aby se strouhanka nasákla.

  2. Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a na troše oleje krátce orestujeme na pánvi, než změkne. Vmícháme do pasty z fazolí.

  3. Přidáme 2 nebo 3 lžíce kremžské hořčice a podle chuti sůl a pepř, vmícháme 1 celé vejce. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Správnou konzistenci máme ve chvíli, kdy jde fazolová hmota jednoduše tvarovat rukama.

  4. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a opékáme na oleji do zlatova.

  5. Podáváme s bramborami, nebo v žemli jako hamburger.

datum vydání: 4. 3. 2018
autor: