Vegetariánský recept
Karbanátky z pórku a bílých fazolí v tomatu
Neobyčejné obyčejné bezmasé jídlo. Bílým fazolím dodává chuť restovaný pórek a kremžská hořčice. Vegetariánské karbanátky můžete podávat tradičně s bramborem a okurkou, nebo fastfoodově v žemli jako hamburger!
Karbanátky z pórku a bílých fazolí v tomatu
Ingredience
- 400 g vařených bílých fazolí v tomatovém nálevu (2 plechovky)
- 100 g strouhanky
- 1/2 většího pórku
- 2-3 lžičky kremžské hořčice
- 1 vejce
- sůl, pepř
- strouhanka na obalení a olej na smažení
Postup
Fazole scedíme a rozmačkáme v míse mačkadlem na brambory. Zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme rozležet aby se strouhanka nasákla.
Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a na troše oleje krátce orestujeme na pánvi, než změkne. Vmícháme do pasty z fazolí.
Přidáme 2 nebo 3 lžíce kremžské hořčice a podle chuti sůl a pepř, vmícháme 1 celé vejce. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Správnou konzistenci máme ve chvíli, kdy jde fazolová hmota jednoduše tvarovat rukama.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a opékáme na oleji do zlatova.
Podáváme s bramborami, nebo v žemli jako hamburger.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.