Sendvič z trhaného vepřového masa s cibulovou marmeládou
Recept s masem
Fresh recept

Sendvič z trhaného vepřového masa s cibulovou marmeládou

Máte rádi sendviče, cibuli a vepřové? Pak si určitě nenechte ujít tenhle skvělý recept na chlapskou svačinu. Sendvič je ideální připravit ze zbylého masa po nedělním obědě nebo večeři, zkrátka kdykoliv vám zůstane nějaké měkké pečené nebo vařené vepřové maso navíc. Nám zbyly odřezky z grilovaného prasete, na které by už samotné nikdo neměl chuť. A pokud zbytky masa nemáte, nezoufejte. Trhané vepřové si můžete připravit i samostatně. Upečte pomalu a úplně do měkka klidně větší kus vepřového masa najednou (třeba v pomalém hrnci, troubě nebo na grilu). Jeho následné využití v kuchyni je totiž všestranné. Kromě sendvičů ho můžete přidat smíchané s BBQ omáčkou třeba do hamburgeru, naplnit jím mexické tortily nebo si ho dát jen tak s chlebem, hořčicí a křenem.

Trhané vepřové neboli pulled pork je oblíbená americká klasika, která se i v našich končinách začíná těšit stále větší oblibě. Natrhané maso je jemné, nemusíte ho dlouze přežvykovat a navíc je ideálně připravené k pojmutí velkého množství chutí z různých omáček a šťáv. Smíchejte ho s vypečenou šťávou, hořčicí, BBQ omáčkou, omáčkou hoisin nebo s rajčatovou omáčkou. Skvěle bude chutnat i doplněné o karamelizovanou cibulovou marmeládu nebo třeba cibulovo-jablečné chutney.
Do našich sendvičů ho přidáme spolu s plnotučnou a hrubozrnou hořčicí, doplníme ho listem čerstvého salátu a jarní cibulkou a navrch přidáme trochu cibulové marmelády. Zabalené v lehce opečeném tousovém chlebu ho pak můžete vzít s sebou na výlet, piknik nebo dlouhou cestu autem. Zkrátka všude tam, kde chcete mít po ruce dobrou svačinu.

příprava: 15 minut,
2 porce  (4 sendviče)
ingredience

  • 100g hodně měkkého pečeného nebo vařeného vepřového masa
  • 8 plátků světlého toustového chleba
  • plnotučná hořčice
  • hrubozrnná hořčice
  • 4 listy čerstvého hlávkového salátu
  • 1ks jarní cibulky
  • cibulová marmeláda (domácí připravíte podle tohoto receptu: )
postup

  1. Teplé a měkké vepřové maso dejte do misky nebo na prkýnko a pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna.

  2. Plátky toustového chleba lehce opečte z obou stran na grilu nebo v topinkovači.

  3. Jeden plátek toustového chleba potřete plnotučnou hořčicí, přidejte porci trhaného vepřového, list salátu, cibulovou marmeládu, trochu nasekané jarní cibulky a vše přikryjte druhým plátkem toustového chleba namazaného hrubozrnnou hořčicí.

  4. Naplňte všechny sendviče a pokud s nimi vyrážíte do terénu, zabalte je jednotlivě do alobalu. Užijte si je na krásném místě.

Tip pro vás:

Ještě šťavnatější
Pokud s vámi nebudou svačit malé děti, kterým by vadila výrazná a pikantní chuť, klidně natrhané vepřové maso před přidáním do sendviče smíchejte v misce s několika lžícemi pikantní grilovací nebo BBQ omáčky. Sendvič pak bude ještě šťavnatější a jeho chuti už nikdo neodolá.

datum vydání: 12. 7. 2018
autor: