Rychlá pečená cizrna v kořeněné krustičce
Veganský recept
Fresh recept

Rychlá smažená cizrna v kořeněné krustičce

Kuličky kořeněné cizrny smažené v pánvi jsou skvělé mlsání na večer k filmu, nebo ke skleničce vína. Smaženou cizrnu si také můžete nasypat na salát místo chlebových krutonů a vychutnat si krásné křupání. Poslouží i jako výborná výplň do polévky, která vás tak rázem víc zasytí. A přitom ji budete mít hotovou za pár minut. Stačí slít cizrnu z plechovky přes cedník, obalit kuličky ve směsi mouky a koření a hodit je do pánve. Osmažte si cizrnu. Nebudete litovat! Kdo má rád pikantní chuť, může pro správný říz přidat do obalovací směsi i trochu chilli.

příprava: 5 minut, vaření/pečení: 5 minut
ingredience

  • 1 plechovka (nebo 240 g vařené cizrny)
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení
postup

  1. Otevřete plechovku s cizrnou, zceďte ji a nechte v cedníku okapat. Můžete ji také osušit papírovou utěrkou. Pokud nemáte nebo nechcete používat cizrnu v plechovce, můžete si ji uvařit sami, ale pak už nebude recept tak rychlý. V takovém případě použijte asi 240 g cizrny (množství odpovídá jedné plechovce, kde je asi 240 g pevného podílu).

  2. V misce smíchejte mouku, sůl, pepř a červenou papriku.

  3. Odkapanou cizrnu nasypte do mističky s moukou a kořením a promíchejte, aby se kuličky pořádně obalily směsí.

  4. V pánvi rozpalte trochu oleje, vsypte obalenou cizrnu a osmažte ji do zlata a křupava.

  5. Voila! Servírujte dle chuti a nebo to prostě snězte jen tak!

Tip pro vás:

Make it hot!

Máte to rádi ostré? Přidejte do obalovací směsi trochu mletého chilli. A nebo nahraďte sladkou papriku (či její část) paprikou pálivou.

datum vydání: 14. 1. 2019
autor: