Vegetariánský recept
Snídaňový chlebíček s mascarpone a avokádem
Milujete avokádo? Vyzkoušejte tento rychlý snídaňový chlebíček. Křehký celozrnný chléb jako varianta klasického toustu nebo bílého pečiva, namazaný vrstvou nadýchaného mascarpone a ozdobený avokádovými plátky. Jemnou, delikátní a máslovou chuť skvěle pozvedne špetka hrubozrnné soli, čerstvě mletého pepře a kousků chilli. Navrch můžete chlebíček ozdobit třeba klíčky řeřichy, chia semínek nebo bazalky.
U nás doma milujeme pestré a různorodé snídaně. Pojíst každé ráno ovesnou kaši – i kdyby pokaždé s jiným ovocem – na to nás moc neužije. A tak vymýšlíme, střídáme a variujeme. Jednou smoothie, jednou čerstvé pečivo, jednou křehký chléb s pomazánkou a příště zase třeba jogurt s ovocem, pohankovou kaši, vafli nebo palačinku. Rychlých a snadných snídaňových receptů, které připravíte za 5 minut není nikdy dost, a tak vám posílám další.
Tenhle avokádový toust pohladí na jazyku. Narozdíl od klasického limetou ochuceného guacamole si tentokrát avokádo vychutnáte v jeho přirozené lehce oříškové chuti. Toust je tak vhodný i pro lidi s alergií na citrusy.
Na recept použijte kvalitní a dobře zralé avokádo. Rozpulte ho, vyjměte pecku, lžičkou ho vyloupněte ze slupky a nakrájejte na plátky. Křupavý chléb namažte vrstvou čerstvého mascarpone. Obložte plátky avokáda a okořeňte. Navrch můžete nasypat čerstvé výhonky nebo klíčky nejrůznějších semen, která si koupíte nebo doma sami naklíčíte. Nejznámější je u nás asi řeřicha, ale klíčit na vatě nebo klíčící misce můžete i spoustu dalších semen, například rukolu, ředkvičku, bazalku, len nebo třeba semínka chia, která jsme si poslední dobou hodně oblíbili.
Konzumujte ihned, než začne avokádo hnědnout.
Snídaňový chlebíček s mascarpone a avokádem
Ingredience
- 8 plátků křupavého celozrnného chleba (například Wasa)
- 1 velké zralé avokádo
- 100 g mascarpone
- hrubozrnná sůl
- čerstvě mletý pepř
- sušená nasekaná chilli paprika
- výhonky chia semínek (nebo klíčky či výhonky podle svého výběru - volitelné)
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.