Salát z červené řepy, jablka a řapíkatého celeru
Veganský recept
Fresh recept

Salát z červené řepy, jablka a řapíkatého celeru

Lehký a osvěžující salát z červené řepy je hotový doslova za pár minut. Stačí vzít suroviny, nakrájet je, zamíchat, a je hotovo. Jablko salátu dodá šťávu, řapíkatý celer lehkost, svěžest a vůni. A protože nejlepší je lehce odležený, vezměte si ho jako skvělou svačinku třeba s sebou na piknik.

ingredience

  • 1 červená řepa
  • 1 jablko
  • 2 výhonky řapíkatého celeru
  • 2 lžičky pampeliškového medu (nebo jiného sladidla)
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl
  • pepř
postup

  1. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Jablko dobře umyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme ho i se slupkou na drobné plátky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na kousky.

  2. Vše dáme do mísy, ihned zalijeme šťávou z citronu, aby jablko nezhnědlo. Nakonec přidáme med, trochu soli a špetku pepře.

  3. Salát dobře zamícháme, případně dochutíme, a necháme v lednici odležet.

Tip pro vás:

Pokud si salát berete na piknik, ihned po zamíchání ho naplňte do sklenic, dobře uzavřete, nechte v lednici vychladit a vyrazte! V trávě s kouskem dobré cereální bagety chutná úplně nejlíp.

datum vydání: 27. 10. 2017
autor:
Fresh video

Rychlý a chutný salát