 
	
	
	
	
	
	 
    		
    	
	Veganský recept
Rýžový timbál s pestem a cuketou
Pusťte se odvážně do přípravy appetizeru ve stylu 'haute cuisine'. Zkuste vystavět jednoduchý rýžový timbál s pestem a plátky cukety do monumentálních výšin! Je to zábavné a stojí to za to. Věžičky jsou dobré jako předkrm i jako lehká večeře.
 
 				Rýžový timbál s pestem a cuketou
Ingredience
Postup
Rýži uvaříme podle návodu do měkka a necháme vychladnout. Ideální je připravit si jí den předem a nechat do rána v ledničce.
Do studené rýže vmícháme podle chuti několik lžic pesta a trochu citronové nebo limetové šťávy. Důkladně promícháme, aby byla rýže stejnoměrně ochucená.
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které lehce opepříme, případně osolíme a pokapeme sójovou omáčkou. Zprudka je osmažíme v pánvi na oleji do měkka.
Pomocí kulaté formičky na tartar a lžíce tvarujeme z rýžové hmoty cca 2-3 cm vysoké vrstvy a každé patro prokládáme několika plátky cukety.
Hotové věžičky podle fantazie ozdobíme například salátem nebo půlkami cherry rajčátek. Servírujeme vychlazené jako předkrm.
 
	
 
	
						
																															 
											 
											 
											 
											 
											 
 
		 
					 
					 
							  	 
							  	
        			 
					 
					 
							  	 
							  	
        			 
					 
					 
							  	 
							  	
        			 
					 
					 
							  	
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.