Recept s masem
Špagety s parmazánovými masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou
Znáte někoho, kdo nemá rád špagety s rajčatovou omáčkou? Vedou u dětí i u dospělých. Tenhle recept na rychlou omáčku z rajčatové passaty je časově nenáročný, snadný na přípravu a díky bylinkám provoní celý byt. Přidejte masové kuličky s ricottou a parmazánem, které si můžete připravit předem do mrazáku, a máte na stole skvělé jídlo za dvacet minut.
I u nás doma vaříme z “polotovarů”. Ovšem ideálně jen z těch kvalitních, nebo těch, které si sami připravíme. Ne vždycky je totiž čas na hodinovou přípravu a dlouhé vaření. A tak když se sejde náročný týden, hodně práce a málo času, sáhneme po rajčatovém sugu, které jsme v létě navařili do zásoby, z mrazáku vytáhneme vynikající velejemné masové koule s ricottou a parmazánem, a pak už stačí jen necelá půlhodina času a trochu trvanlivých ingrediencí ze spíže a super oběd je na stole.
Pokud nemáte domácí sugo, kupte si kvalitní rajčatovou passatu (italsky passata di pomodoro), což je propasírované pyré z rajčat, které můžete využít právě k rychlému vaření. Poslouží na omáčku, na gnocchi, na pizzu i do těstovin. Narozdíl od klasického rajského protlaku není koncentrovaná (nemusíte ji tedy ředit vodou). Dnes už ji hravě seženete i v biokvalitě, bez aromatických látek, barviv a konzervantů. Vykouzlíte z ní téměř bez práce jemnou a hladkou rajčatovou omáčku. Žádné zbytečné nádobí, ani dlouhého vaření jako při přípravě z čerstvých rajčat.
Špagety s parmazánovými masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou
Ingredience
- 1 balíček špaget
- trochu oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g rajčatové passaty (nebo domácího rajčatového suga)
- sůl
- pepř
- sušené bylinky (oregáno, tymián, majoránka)
- 4 porce parmazánových masových koulí
- čerstvá bazalka (na ozdobu)
Postup
Špagety vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte al-dente podle návodu (nepřevařte je, projdou ještě krátkou tepelnou úpravou v pánvi). Uvařené špagety slijte.
Mezitím oloupejte cibuli a česnek a oboje nakrájejte na drobno. V pánvi rozehřejte trochu oleje a česnek s cibulí na něm asi 5 minut opékejte.
Jakmile začnou chytat zlatavou barvu, zalijte je rajčatovou passatou, přidejte sušené bylinky, osolte, opepřete a nechte pomalu pobublávat asi 10 - 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Do zhoustlé omáčky přidejte parmazánové masové koule (připravené podle tohoto receptu) a nechte společně prohřát.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.