

Veganský recept
Banánovo-třešňové smoothie s mandlovým mlékem a mátou
Krémové smoothie s výraznou chutí třešní, doplněné o svěží chuť čerstvé máty. Ledově vychlazené vám poslouží jako perfektní vzpruha do horkých dnů a pokud milujete třešně, lepší super rychlou letní snídani asi nevymyslíte.
Nejvíc času na přípravě tohohle smoothie totiž zabere vypeckování třešní. A to i pokud vlastníte nějaký šikovný odpeckovávač. Pokud ho nemáte, určitě koukněte do tipů na konci receptu, poradíme vám, jak na pecky v třešních bez něj.
Jestli milujete třešně a jejich sladko-kyselou šťavnatou chuť tak, jako já, určitě si jich teď v sezóně pořiďte celou přepravku. Až se nabažíte všech těch bublanin a francouzských clafoutisů a přestane vás bavit nosit třešně za uchem a jíst je jen tak ke svačině, vrhněte se na tohle veganské smoothie s jemným mandlovým mlékem, které nepřebije jeho chuť. A klidně ve velkém. První várku hoďte rovnou do mixéru a další si zamrazte v sáčcích po jednotlivých porcích (i s mátou). Některé další ráno, až už nebude po čerstvých třešních ani památky, jen sáhnete do mrazáku, vysypete sáček do mixéru, necháte ovoce povolit (třeba než si vyčistíte zuby) a máte hotovo.

Banánovo-třešňové smoothie s mandlovým mlékem a mátou
Ingredience
- 2 zralé banány
- 300 g zralých třešní (pár si nechte na ozdobu)
- 300 ml mandlového mléka
- několik lístků máty
Postup
Tip:
Třešně: jak se zbavit červů
Celé třešně před vypeckováním namočte asi na hodinu až dvě do vody s trochou octa a nechte červy vyplavat. Pak třešně omyjte čistou vodou.
Tip:
Třešně: Jak se zbavit pecek
Pokud nemáte odpeckovávač třešní, existuje hned několik způsobů, jak je vypeckovat. Jena z nejsnadnějších je použítí brčka, čínské hůlky nebo špejle na vytlačení pecky: Odstraníte šťopku a třešeň svisle propíchnete brčkem (špejlí nebo hůlkou) a pecku vytlačíte. Při troše zručnosti to jde přímo v ruce nad talířkem. A nebo si můžete třešeň položit na hrdlo plastové láhve a pecky vám budou padat rovnou do lahve.
Komentáře
Zatím tu nejsou žádné komentáře, buďte první.